ua en ru

Канада та Туреччина здійснять спостережний політ на територією України

Канада та Туреччина здійснять спостережний політ на територією України Фото: літак спостереження

Верифікатори з Канади та Туреччини прибули в Україну для здійснення спостережного польоту

Канада та Туреччина здійснять спостережний політ на територією України. Про це йдеться у повідомленні Генерального штабу Збройних сил України на сторінці в Facebook.

Як зазначається, до складу міжнародної спостережної місії Канади і Туреччини, яка у понеділок, 10 квітня, прибула в Україну й протягом тижня здійснить спостережний політ за договором з відкритого неба, увійшли 19 фахівців, які вже прибули на військовий майданчик аеропорту "Бориспіль".

"Відповідно до затвердженого Міністром оборони України Плану верифікаційної діяльності України за міжнародними договорами та угодами у галузі контролю над озброєннями у 2017 році та Рішення Консультативної комісії з відкритого неба щодо розподілу активних квот спостережних польотів на 2017 рік, у період 10-14.04.2017 Туреччина та Канада мають намір провести місію спостережного польоту в Україні за договором з відкритого неба", - йдеться в повідомленні.

Маршрут руху верифікаторів над територією України буде узгоджено за добу до виконання спостережного польоту.

Верифікатори Канади та Туреччини прибули в Україну для здійснення спостережного польоту Міжнародна спостережна місія Ка...

Опубліковано Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine 10 квітня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США і Чехія виконають спостережний політ над територією Росії.