ua en ru

США і Чехія виконають спостережний політ над територією Росії

США і Чехія виконають спостережний політ над територією Росії Фото: США і Чехія виконають спостережний політ над територією Росії

Політ пройде в рамках договору з відкритого неба

Сполучені Штати Америки і Чехія виконають спостережний політ над територією Російської Федерації в рамках договору з відкритого неба. Про це повідомляє начальник російського національного Центру по зменшенню ядерної небезпеки Сергій Рижков, передає "РИА Новости".

"В період з 10 по 14 квітня в рамках реалізації міжнародного Договору з відкритого неба спільна місія США і Чехії виконає спостережний політ над територією Російської Федерації на американському літаку спостереження ОС-135Б", - сказав Рижков.

Крім того, Рижков зазначив, що в ході виконання польоту за узгодженим маршрутом російські фахівці будуть на борту літака спостереження. Вони будуть контролювати суворе дотримання узгоджених параметрів польоту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ході тренувального польоту в Сербії розбився навчально-бойовий літак "Super Galeb G-4" 204-ї ескадрильї авіаційної бригади. Пилотировавшие літак підполковник Ненад Калибрк і капітан Дії Пандурович загинули.