ua en ru

Канада розширила санкції проти РФ, включивши в нього ще 4 банку, 19 громадян і авіакомпанію

Уряд Канади в середу, 6 серпня оголосило про розширення санкційного списку проти Російської Федерації (РФ), додавши в нього 4 банку, 19 громадян і авіакомпанію "Добролет".

Уряд Канади в середу, 6 серпня оголосило про розширення санкційного списку проти Російської Федерації (РФ), додавши в нього 4 банку, 19 громадян і авіакомпанію "Добролет". Повний список фізичних і юридичних осіб, на яких поширюються санкції опублікований на сайті прем'єр-міністра Канади.

Зокрема, в список включені банки: ВТБ, Россельхозбанк, Банк Москви, Російський національний комерційний банк, а також Об'єднана суднобудівна корпорація.

Як повідомляється, рішенням канадського уряду під дію санкцій потрапили також ще 19 громадян Росії і України. Серед них Чеченської республіки Рамзан Кадиров, голова Служби зовнішньої розвідки РФ Михайло Фрадков, директор ФСБ Олександр Бортніков та заступник секретаря РБ РФ Рашид Нургалієв.

Крім цього, санкційний список розширився також за рахунок декількох кримських компаній. У нього потрапили виробники вина "Новий світ" і "Массандра", а також компанії, яким належать портові споруди в Керчі та Севастополі.

Крім того, обмежувальні заходи поширюються на бойовиків сходу України.

За словами прем'єр-міністра Канади Стівена Харпера, за розширення санкційного списку його країна координувала свою позицію з рішеннями, прийнятими США і ЄС.