ua en ru

Канада та Іспанія виконають спільний спостережний політ над РФ

Канада та Іспанія виконають спільний спостережний політ над РФ Фото6 Канада та Іспанія виконають спільний спостережний політ над РФ

Літаків C-130J і встановлена на ньому апаратура спостереження пройшли міжнародне огляд

Спільна місія Канади та Іспанії в рамках міжнародного договору з відкритого неба з 21 по 25 вересня здійснить спостережний політ над Росією на канадському літаку C-130J. Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на виконуючого обов'язки начальника російського національного Центру по зменшенню ядерної небезпеки полковника Руслана Шишина.

За його словами, під час польоту за узгодженим маршрутом російські фахівці на борту літака будуть контролювати суворе дотримання узгоджених параметрів польоту та застосування передбаченої Договором апаратури спостереження.

Шишин зазначив, що літак C-130J і встановлена на ньому апаратура спостереження (аэрофотоаппараты) пройшли міжнародне огляд, в якому брали участь і російські фахівці, так що використання технічних засобів, які не передбачені Договором з відкритого неба, за його словами, виключено.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що фахівці Німеччини і Румунії виконають спостережний політ над територією Російської Федерації та Республіки Білорусь.