ua en ru

Каліфорнія планує за 27 років повністю перейти на чисту електроенергію

Каліфорнія планує за 27 років повністю перейти на чисту електроенергію Фото: США (tweeter.com/radiosvoboda)

Каліфорнія хоче до 2045 року перейти на використання електроенергії з відновлювальних джерел

У Каліфорнії (США) планують до 2045 року повністю перейти на використання електроенергії лише з відновлювальних джерел. Відповідний законодавчий акт підписав губернатор штату Джеррі Браун, передає DW.

Як зазначається, підписання документа відбулося за кілька днів до відкриття міжнародної конференції щодо захисту клімату, що пройде у Сан-Франциско 12-14 вересня.

Згідно із документом, каліфорнійські компанії-виробники електроенергії до 2030 року мають збільшити до щонайменше 60 % - на 10 % більше, ніж зараз - частку електроенергії, отриману із використанням сонця, вітру та інших відновлювальних джерел. Після цього, до 2045 року, метою буде довести цей показник до 100 %.

"Це не буде легко та не станеться одразу, але це має бути зроблено. Каліфорнія має намір зробити усе необхідне, щоб протидіяти екзистенційній загрозі, яку становлять зміни клімату", - йдеться у повідомленні

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні до липня 2019 року влада не буде піднімати ціни на електроенергію для населення.