ua en ru

У Каліфорнії жертвами зсувів стали 13 людей

У Каліфорнії жертвами зсувів стали 13 людей Фото: США

Зсуви були викликані сильними зливами і зійшли на місто

У США в штаті Південна Каліфорнія жертвами зсувів стали щонайменше 13 людей, постраждали 25. Про це повідомляє Reuters.

Як наголошується, зсуви були викликані сильними зливами і зійшли на місто. Через розгул стихії 7 тис. людей були змушені покинути свої будинки, 23 тис. евакуйовано. У поліції розповіли, що десятки людей були врятовані з-під уламків будівель.

Повідомляється також, що у Південній Каліфорнії сильно постраждали через сходження зсуву автотраси. Як повідомили в Twitter в місцевій поліції, дорога передмістя Санта-Барбари Монтесіто сильно пошкоджена і заблокована сміттям і затоплена. В американських правоохоронних органах попросили автомобілістів утриматися від поїздок по даній автомагістралі.

Так, у зв'язку зі стихійним лихом в Північній Каліфорнії було прийнято рішення закрити кілька парків розваг, а саме Six Flags Magic Mountain, Knotts Berry Farm, Legoland і Sea World. Парки Universal Studios і Disneyland прийняли рішення продовжувати роботу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Сполучені Штати Америки в 2017 році пережили 16 великих природних катаклізмів, збиток від кожного з яких перевищив 1 млрд доларів.