ua en ru

Яким буде курс долара протягом року: прогноз українського бізнесу

Яким буде курс долара протягом року: прогноз українського бізнесу Фото: курс долара упродовж року становитиме 36 грн/долар (Віталій Носач, РБК-Україна)

Керівники українських підприємств очікують середнє значення обмінного курсу через 12 місяців на рівні 36,06 грн/долар. Девальваційні настрої бізнесу значно погіршилися.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на звіт Ділові очікування підприємств України від Національного банку за II квартал 2022 року.

При цьому в першому кварталі 2022 року бізнес очікував курс 29,35 грн/долар, у четвертому кварталі 2021 року - 28,15 грн/долар, у третьому кварталі 28,50 грн/долар, у другому - 28,71 грн/долар.

Яким буде курс долара протягом року: прогноз українського бізнесу

Більше половини опитаних респондентів (52,0%) уважають, що обмінний курс національної валюти перевищить 36,00 грн/долар.

Яким буде курс долара протягом року: прогноз українського бізнесу

Чергове опитування НБУ було проведено з 3 травня до 1 червня 2022 року. В опитуванні взяло участь 592 підприємства з 21 регіону країни (без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, а також Донецької, Луганської та Херсонської областей). Результати опитувань відображають лише думку респондентів-керівників підприємств, а не оцінки НБУ.