ua en ru

Казахстан укладає угоди з французькими компаніями про виробництво урану й залізничної техніки та прагне залучити інвестиції до своїх банків

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв прибув з офіційним візитом до Франції. Заплановано його зустрічі з президентом Франції Ніколя Саркозі та прем'єр-міністром Франсуа Фійоном. Має бути проведено перше засідання комісії "Назарбаєв - Саркозі" та казахстансько-французький бізнес-форум, передає "Сіньхуа".

Президента Назарбаєва супроводжує керівник державного фонду "Самрук-Казина" Кайрат Келімбетов, який має намір підписати угоду з французькою компанією Areva про створення СП з виробництва уранового палива, передовсім для експорту до Китаю, а також угоду з компанією Alstom про виробництво залізничної техніки.

Крім того, К.Келімбетов сподівається залучити європейські інвестиції в казахстанські банки. Нині "Самрук-Казина" шукає можливостей продати свої частки в банках закордонним фінансовим установам. У зв'язку з цим голова фонду сподівається провести переговори з французькими банками BNP Paribas та Societe Generale.