ua en ru

Кадиров став фігурантом справи про спробу держперевороту в Чорногорії

Кадиров став фігурантом справи про спробу держперевороту в Чорногорії Фото: Рамзан Кадиров (kremlin.ru)

Кадиров агітував лідерів мусульманської громади в Чорногорії за співпрацю з партією "Демфронт"

В Чорногорії прокуратура підозрює главу Чеченської Республіки Рамзана Кадирова в тому, що він агітував лідерів мусульманської громади в Чорногорії за співпрацю з партією "Демократичний фронт", а також брав участь у держперевороті в Чорногорії в 2016 році. Про це повідомляють "Известия".

Повідомляється, що лідери чорногорської опозиції - Мілан Кнежевич і Андрій Мандич, обвинувачені в підготовці держперевороту, передали в посольство Росії лист на ім'я міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова. У документі політики інформують про те, що в обвинувальних актах на суді з кінця минулого тижня фігурує ім'я Кадирова - нібито він причетний до справи.

Як відомо, в Чорногорії 29 липня 2017 року розпочався судовий процес над організаторами антиконституційних дій напередодні парламентських виборів 16 жовтня 2016 року.

Так, Кадиров, за версією прокурорів, нібито агітував лідерів мусульманської громади в Чорногорії за співпрацю з "Демократичним фронтом" з метою зміни чинної влади.

Нагадаємо, суд у Чорногорії 6 вересня назвав двох російських представників спецслужб головними організаторами планування перевороту в країні.