ua en ru

Каддафі виступив з черговим зверненням до народу Лівії

Лідер Лівійської революції Муаммар Каддафі виступив з черговим зверненням до народу країни. Його промову транслював один зі зберегших вірність урядові місцевих телеканалів. У своєму виступі Каддафі закликав жителів Тріполі, у тому числі жінок і дітей, стати на боротьбу з повстанцями, зрадниками і "іноземними загарбниками" і вибити їх з міста, передає Reuters.
Зазначимо, що про місцезнаходження Каддафі досі нічого невідомо. Час від часу різні експерти висловлюють думки щодо цього питання і майже всі сходяться в одному - полковник навряд чи залишив країну.
Раніше сьогодні представники лівійських бунтівників заявили, що блокували в житловому комплексі в Тріполі, розташованому поруч з резиденцією глави Джамахірії в Баб ель-Азізії, полковника Каддафі та його синів.
У відповідь на це представник глави Джамагирії Мусса Ібрагім заявив, що Каддафі перебуває в Лівії і зараз веде боротьбу з повстанцями. При цьому повідомлялося, що лівійський лідер знаходиться в безпеці, він здоровий і його мораль висока. Представник полковника відмовився уточнити, в якому місті в Лівії перебуває Каддафі, повідомивши лише, що він постійно пересувається, не зупиняючись довго в одному місці. "Він веде боротьбу за свободу і незалежність кожен день", - підкреслив представник лівійського керівництва.