ua en ru

Каддафі сьогодні буде таємно поховано в пустелі, - неофіційні дані

Тіло колишнього лівійського лідера Муаммара Каддафі, швидше за все, буде таємно поховано 25 жовтня ц.р., повідомляє Reuters з посиланням на джерело в Перехідному національну раду (ПНС) Лівії.
Співрозмовник агентства уточнив, що похорони відбудуться де-то в пустелі на півдні країни, на них будуть присутні представники духовенства.
"Ми маємо намір поховати його 25 жовтня. Церемонія буде простий і пройде в особливому місці в пустелі. З представниками його (Каддафі) племені не було досягнуто ніякої домовленості", - заявив співрозмовник агентства. Раніше допускалася можливість передачі тіла. Відповідаючи на питання про долю тіла сина колишнього лідера Джамахірії Мутассима Каддафі, джерело заявив, що його поховають разом з батьком.
Декількома годинами раніше влада закрила доступ в холодильну камеру торгового центру, де знаходилося тіло покійного, після чого повідомлялося, що його відвезли в невідомому напрямку.
Каддафі був убитий 20 жовтня в ході боїв за його рідне місто Сірт. Варто відзначити, що спочатку бійцям ПНС вдалося взяти його в полон, але пізніше він був убитий. Існує кілька версій загибелі полковника, одна з найбільш вірогідних - що натовп влаштував над ним самосуд. Деякі країни і правозахисні організації вже зажадали провести розслідування даного інциденту. Після смерті, в порушення традицій ісламу, вбитого не поховали, а виставили на загальний огляд.