ua en ru

Каддафі закликав своїх прихильників звільнити Тріполі від заколотників

Глава Лівії Муаммар Каддафі закликав лівійців "прийти з усіх кінців країни в Тріполі і звільнити місто від заколотників". В іншому випадку, за його словами, місто буде "спалене". Він також підкреслив, що залишиться в місті до самого кінця. Каддафі зазначив, що не зречеться влади і переможе. Аудіо звернення глави держави було передано по державному лівійському телебаченню.
Нагадаємо, противники глави Лівії Каддафі захопили інший військовий об'єкт - базу бригади Хаміса урядових військ, на якій була велика кількість зброї та боєприпасів. Нещодавно в порт Тріполі прибуло підкріплення для сил бунтівників. Близько 200 бойовиків припливли по морю з м. Місурата, який контролюється опозицією. Раніше авіація НАТО завдала ударів по укріпленої резиденції глави Лівійської Джамагирії Каддафі в центрі Тріполі. Крім того, представники повстанців повідомляли, що їм вдалося захопити деякі передмістя Тріполі: Арада, Аль-Саба та інші, а також головний будинок компанії стільникового зв'язку в місті. У тому числі була зроблена спроба взяти під контроль будівлю державної радіостанції. Бої за лівійську столицю йдуть з ночі 21 на 22 серпня.
У той же час сьогодні офіційний представник Північноатлантичного Альянсу Ролан Лаові заявив BBC, що бунтівники не координують свої дії з НАТО.