ua en ru

Якість продуктів, що надходять до Краснодонської гімназії, де сталося отруєння дітей, відповідає нормам, - Держветфітослужба України

Держветфітослужбою України завершено ветсанекспертизу харчових продуктів, що надходять до Краснодонської гімназії, де сталося масове отруєння дітей. Згідно з експертними висновками Луганської державної лабораторії ветеринарної медицини, харчові продукти відповідають за органолептичними, фізико-хімічними та мікробіологічними показниками діючим нормативним актам. Про це повідомила прес-служба Держветфітослужби України.
Перевірка проведена в 4 підприємствах, підконтрольних державній службі ветеринарної медицини, які постачають до Краснодонської гімназії сировину та харчові продукти. Лабораторні дослідження змивів з обладнання харчоблоку Краснодонської міської гімназії підтвердили відсутність патогенної мікрофлори.
Ситуація знаходиться під контролем головного управління ветеринарної медицини в Луганській області та Держветфітослужби України.
Робота в даному напрямку триває.
Нагадаємо, в м. Краснодон Луганської області 18 жовтня 49 учнів були госпіталізовані з отруєнням. Всі вони учні 1-4 класів Краснодонської міської гімназії. Попередній діагноз хворих - гострий гастроентерит.
Наказом Головного державного інспектора ветеринарної медицини Луганської області 19 жовтня 2011 року була створена група для встановлення причин масового захворювання дітей та координації роботи територіальних органів ветеринарної медицини області в цьому напрямку.