ua en ru

Якість імпортних нафтопродуктів повинна контролюватися на кордоні, - експерт

Держконтроль якості імпортних нафтопродуктів на кордоні виправданий. Таку думку озвучив незалежний експерт з енергетичних питань Валентин Землянський.

"Цей контроль може бути особливо корисним у випадку, коли це буде комплекс заходів - від кордону до нафтобази і до АЗС", - зауважив фахівець.

При цьому Землянський констатував, що митниця повинна працювати таким чином, щоб не створювати додаткові незручності для сумлінних учасників ринку.

У свою чергу директор департаменту митної справи Міністерства доходів і зборів Олександр Дороховський підкреслив, що митниця давно здійснює перевірку якості нафтопродуктів в контексті встановлення правильності застосування кодів товарів, а також їх хімічного складу. Причому це стосується не тільки нафтопродуктів, але й всіх інших товарів.

"Що стосується повного контролю від імпортера до реалізації на АЗС, то це поза межами компетенції Міндоходів. Ми ніяким чином не підміняємо органи стандартизації, Держспоживінспекції ... Все як було так і є", - підкреслив Дороховський.