ua en ru

Якість газу у Львівській області на 18% перевищує вимоги держстандарту

Якість газу у Львівській області на 18% перевищує вимоги держстандарту Фото: газ (УНІАН)

Компанія щомісяця на своєму сайті оприлюднює інформацію про фізико-хімічні показники газу на 94 маршрутах його проходження

Природний газ, котрий споживають мешканці Львівської області відповідає усім вимогам держстандарту. Теплота згоряння в середньому становить 9000 ккал/м куб. Однак калорійність газу в різних районах області змінюється в залежності від джерела його надходження. Про це повідомляє прес-служба ПАТ "Львівгаз".

Компанія щомісяця на своєму сайті оприлюднює інформацію про фізико-хімічні показники газу на 94 маршрутах його проходження. До мешканців Львівської області газ надходить із декількох джерел: вітчизняної газовидобувної компанії "Укргазвидобування" та із магістральних газопроводів "Укртрансгазу". Калорійність газу цих компаній відрізняється, але відповідає діючому стандарту.

В березні поточного року, теплота згоряння палива коливалась від 8813 до 9200 ккал/м куб. Газ із найвищим показником калорійності отримали мешканці Самбірського району, а із найменшим – Миколаївського району.

"Газ найвищої калорійності на Львівщині, переважно, надходить із магістралей "Укртрансгазу". В той час, коли менш калорійний - із магістральних газопроводів добувних компаній. Відповідно до держстандарту споживачі повинні отримувати газ із теплотворною здатністю не менше 7600 ккал/м куб. Чисельні дослідження показують, що увесь газ в області цим вимогам відповідає і навіть перевищує їх", - зазначив Директор технічний ПАТ "Львівгаз" Павло Сербан.

У випадку, якщо клієнти компанії мають питання щодо якості газу, ПАТ "Львівгаз" радить перевірити технічний стан газового обладнання, провести його профілактичне обслуговування або ремонт.

"Під час транспортування газу в мережах відбувається лише пониження тиску до необхідних параметрів. Тому впливати на фізико-хімічний склад газу в герметичній системі газових мереж та додавати до нього якісь речовини неможливо. Адже будь-яке втручання в роботу системи може призвести до аварії", - додав Павло Сербан.

Як зазначають фахівці "Львівгазу", поява червоних язиків на полум’ї свідчить про неповне згорання газу. Щоб запобігти цьому рекомендується регулярно проводити техогляд газового обладнання та забезпечувати обмін повітря у помешканні.