ua en ru

Якість газу в Івано-Франківській області відповідає держстандартам

Якість газу в Івано-Франківській області відповідає держстандартам Якість газу в Івано-Франківській області відповідає держстандартам

Калорійність газу в регіоні вища за держстандарт

Якість газу, який споживають прикарпатці, відповідає всім державним стандартам. Про це повідомляє прес-служба компанії "Івано-Франківськгаз".

В межах Івано-Франківської області теплота згорання (калорійність) газу в межах від 7800 до 8600 ккал/куб. м, але це завжди вище допустимої норми, яка становить 7600 ккалл/куб. м.

Згідно з щотижневими аналізами перевірок, які проводять видобувні компанії, ПАТ "Укртрансгаз", ПАТ "Івано-Франківськгаз", а також контрольні перевірки незалежного експерта Науково-виробничого центру стандартизації, метрології та сертифікації, калорійність газу в області завжди вище госту, але різна, залежно від регіону видобування.

"Коли газ потрапляє в розподільну систему, з ним технічно неможливо здійснювати будь-які маніпуляції, адже система є герметичною і втручання в її роботу є вибухонебезпечним. У складі ж самого газу об'ємна частка кисню за стандартом не повинна перевищувати 1%. Тому міфи про "розбавлення" природного газу киснем - це фантазії, адже такі маніпуляції приведуть до вибуху. Що стосується чуток про можливість додавання азоту в природний газ, то такі операції економічно безглузді. Азот коштує значно дорожче природного газу", - розповідає технічний директор "Івано-Франківськгаз" Ігор Височанський.