ua en ru

У Кабміні уточнили, яку допомогу чекають від НАТО в захисті критичної інфраструктури

У Кабміні уточнили, яку допомогу чекають від НАТО в захисті критичної інфраструктури фото: Кабінет міністрів України

При цьому НАТО зацікавлене в обміні досвідом з Україною в питаннях побудови нацбезпеки

У Кабінеті міністрів України уточнили, яку допомогу чекають від НАТО в захисті критичної інфраструктури. Про це РБК-Україна розповів завідувач сектором координації взаємодії з НАТО в Секретаріаті Кабміну Олексій Генчев.

"Країни НАТО зацікавлені у співпраці та обміні досвідом з Україною в питаннях побудови національної безпеки, в тому числі, і національної системи енергобезпеки. І тут НАТО цікавий український досвід реагування на зовнішні і внутрішні загрози. Натомість ми отримаємо науково-консультативну допомогу і навчання з побудови системи захисту критичної інфраструктури", - сказав Генчев.


Зокрема, він розповів, що на першому етапі буде зібрана інформаційна база, проведені дослідження і підготовлена ​​аналітика, а в другому кварталі 2017 року в Україні будуть проведені командно-штабні навчання із запобігання загроз і реагування на ситуації в енергетиці.

"Мова йде про безпеку в секторах електроенергетики, теплової генерації насамперед, а також транспортної інфраструктури в цій галузі. Будемо співпрацювати і в сегменті кібербезпеки - це передбачено Варшавським договором - мова піде про кібербезпеку стратегічних об'єктів в Україні, не тільки енергетичних, але і адмінбудівель", - додав чиновник.

Нагадаємо, НАТО готове надати Україні допомогу в захисті критичної інфраструктури.