ua en ru

У Кабміні повідомили про 15 невиконаних зобов'язань України перед МВФ

У Кабміні повідомили про 15 невиконаних зобов'язань України перед МВФ Фото: Андрій Рева (РБК-Україна)

Місія МВФ виносить на порядок денний невиконані Україною зобов'язання

На сьогодні існує приблизно п'ятнадцять невиконаних зобов'язань України перед Міжнародним валютним фондом (МВФ). Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє прес-служба відомства.

За словами Реви, місія МВФ виносить на порядок денний невиконані Україною зобов'язання.

"Уся наша історія співробітництва з МВФ є історією невиконаних обіцянок. На сьогодні існує приблизно п'ятнадцять таких невиконаних зобов'язань, які називають "маяками", і місія МВФ виносить на порядок денний ті з них, які вважає важливими на існуючому етапі для досягнення макрофінансової стабільності", - заявив він.

За словами Реви, питання врегулювання ціни на газ обговорюється з 2008 року.

"Якщо говорити про ціну на газ, то цей "маяк" тягнеться з 2008 року, саме тоді вперше в меморандумі з МВФ було прописано зобов'язання українського уряду вирівняти внутрішні ціни на газ із цінами імпортованого газу. Під ці плани були отримані великі кошти, усього - десять мільярдів доларів, але цей "маяк" тоді виконаний не був", - сказав він.

Рева також додав, що Кабмін веде переговори з МВФ, щоб встановити "справедливу для людей" ціну на газ.

"Уряд робить усе для того, щоб це підняття було мінімальним, враховуючи ситуацію і з доходами населення, і можливості бюджету компенсувати зростання ціни на газ для громадян, які потребують державної підтримки, та декотрі інші параметри", - заявив він.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що у Кабінеті міністрів готуються ухвалити рішення про підвищення цін на газ для населення в Україні.

Відзначимо, також повідомлялося, що місія Міжнародного валютного фонду (МВФ), яка працює в Україні до 19 вересня, вважає, що пенсійна реформа дає очікувані результати.