ua en ru

У Кабміні досі немає департаменту для експертизи законопроектів по УА з ЄС, - Геращенко

У Кабміні досі немає департаменту для експертизи законопроектів по УА з ЄС, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко (rada.gov.ua)

Геращенко зазначила, що уряд має інтенсифікувати роботу по напрацюванню законопроектів у сфері європейської інтеграції

У Кабінеті міністрів України досі немає департаменту для експертизи законопроектів по Угоді про асоціацію України з Євросоюзом. Про це повідомила перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко під час презентації дорожньої карти пріоритетних законопроектів у сфері європейської інтеграції, повідомляє прес-служба ВРУ.

За словами Геращенко, процедуру на відповідність міжнародно-правовим зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС законодавчі ініціативи мають проходити, зокрема в Кабінеті міністрів України. Разом з тим, вона додала, що на сьогодні в Кабіні не створено відповідного департаменту чи офісу для проведення такої експертизи.

"Законопроекти по Угоді про асоціацію мають подаватись від уряду й мати відповідну експертизу на відповідність праву ЄС...Уряд має інтенсифікувати роботу по напрацюванню законопроектів у сфері європейської інтеграції, а подані законопроекти повинні проходити експертизу на відповідність стандартам ЄС в уряді та у профільному комітеті парламенту", - зазначила Геращенко.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявляв про ініціативу "заякорити" в Конституції України європейську та євроатлантичну інтеграцію України.