ua en ru

У Кабміні вважають можливим істотно скоротити споживання газу в житловому секторі

У Кабміні вважають можливим істотно скоротити споживання газу в житловому секторі Фото: Геннадій Зубко (kmu.gov.ua)

Україна може скоротити споживання газу до 4 млрд кубів

У Кабінеті міністрів України вважають можливим істотно скоротити споживання газу в житловому секторі. Про це заявив віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, передає прес-служба Кабміну.

"Цей рік був дуже успішним і проривним у частині прийняття необхідної законодавчої бази з енергоефективності. Завдяки активній роботі парламенту, комунікаційній роботі Мінрегіону та уряду, українці чітко для себе усвідомили, що термін "енергоефективність" - це в першу чергу шлях до зменшення енергоспоживання. І такий потенціал Україна має", - заявив Зубко.

Він підкреслив, що Європейський союз і міжнародні партнери також задоволені результатами співпраці парламенту і уряду в напрямку енергоефективності.

Віце-прем'єр додав, що щорічно в Україні житловий сектор споживає близько 18 млрд кубів газу. За рахунок проведення енергоефективних заходів тільки у багатоповерховому секторі цей показник можна зменшити до 4 млрд кубів газу. Необхідна законодавча база для цього вже в цьому році прийнята парламентом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України затвердив постанову "Про утворення державної установи "Фонд енергоефективностіˮ.