ua en ru

У Кабміні розглядають кілька проектів по водопостачанню Донбасу

У Кабміні розглядають кілька проектів по водопостачанню Донбасу Фото: водопостачання (pixabay.com)

Уряд розглядає проекти мембранної очистки води

Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко заявив, що Кабмін розглядає кілька проектів з водопостачання Донбасу. Про це міністр написав на свій сторінці в Facebook.

"Для пошуку шляхів вирішення проблеми, зменшення критичних зон у питанні водопостачання Донбасу в НТУУ "КПІ їм. І. Сікорського" провели нараду. Запропоновано декілька проектних рішень щодо використання мембранних технологій очищення води з різних джерел, в тому числі і шахтних вод; встановлення байпас в критичних зонах, що піддаються обстрілу; альтернативних джерел водопостачання регіону з річки Дніпро та Старокримського водосховища; збільшення дебету води ріки Сіверський Донець; опріснення води з Азовського моря", - повідомив Зубко

За його словами, КП "Вода Донбасу" повинна перейти від методу хлорного очищення води до сучасного мембранного. За словами міністра, ці рішення можуть бути впроваджені не тільки в Донецьку, але і в Луганській області.

altФото: Геннадій Зубко (прес-служба Мінрегіону)

Нагадаємо, раніше голова Донецької ОВГА Павло Жебрівський заявив, що в адміністрації працюють над створенням плану по забезпеченню підконтрольних Україні територій області альтернативним водопостачанням.