ua en ru

У Кабміні розповіли, скільки коштів мають намір витратити на трансляцію Олімпіади-2018

У Кабміні розповіли, скільки коштів мають намір витратити на трансляцію Олімпіади-2018 Фото: олімпійський вогонь (twitter.com/Olympics)

Кабмін виділить на трансляцію зимових Олімпійських ігор у Пхенчхані 128,4 млн гривень

Національна суспільна телерадіокомпанія України покаже зимові і літні Олімпійські ігри за рахунок коштів, які залишилися від проведення "Євробачення", яке відбулося в Україні у 2017 році. Про це повідомляє прес-служба Державного комітету телебачення і радіомовлення України.

Повідомляється, що Кабінет міністрів України виділить на трансляцію зимових Олімпійських ігор у Пхенчхані 128,4 млн гривень. Зазначено, що кошти залишилися від проведення в Києві Євробачення-2017.

"Ці 128 млн 400 тис. гривень, які залишилися від пісенного конкурсу "Євробачення", будуть спрямовані на технічні витрати, придбання обладнання, відрядження творчо технічної групи НОТУ на місця проведення змагань в корейському місті Пхенчхан і на виробництво студійних тематичних спецпроектів", - заявив голова комітету Олег Наливайко.

Аналогічним чином НОТУ покаже літню Олімпіаду-2020 в Токіо.

"Також завдяки перерозподілу витрат бюджетних коштів НОТУ виплатить перший транш на придбання ліцензійних прав освітлення XXXII літніх Олімпійських ігор", - повідомив Наливайко.

Нагадаємо, в середині листопада повідомлялося, що Міжнародний олімпійський комітет (МОК) на засіданні виконкому, яке відбудеться в Лозанні, прийме рішення щодо участі російських спортсменів у зимових Олімпійських іграх 2018 року в південнокорейському Пхенчхані.