ua en ru

У Кабміні розповіли, скільки аптек беруть участь у програмі "Доступні ліки"

У Кабміні розповіли, скільки аптек беруть участь у програмі "Доступні ліки" Фото: віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко

Кожна четверта аптека в Україні є учасником програми "Доступні ліки"

Кожна четверта аптека в Україні є учасником програми "Доступні ліки". Про це сьогодні в ході селекторної наради повідомив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"5 тис. аптек беруть участь у програмі "Доступні ліки". Кожна четверта аптека у країні є учасником цієї програми", - сказав він.

Однак Розенко зазначив, що пацієнти часто зіштовхуються з небажанням лікарів виписувати ліки, які входять у програму.

"На жаль, програма йде дуже важко, на жаль, самі лікарі починають переконувати пацієнтів не брати ліки за програмою "Доступні ліки", прикриваючись тим, що, мовляв, ми випишемо вам краще інші (ліки, - ред.)", - сказав міністр.

Також Розенко підкреслив, що уряд розуміє, що в країні є аптечні мережі, які не хочуть продавати ліки за умовами програми "Доступні ліки".

Разом з тим Розенко додав, що перелік ліків програми буде розширено і що більшість цих ліків вироблено в Європейському союзі.

"Повірте, це все ефективні ліки, які дозволяють лікувати пацієнтів", - зазначив міністр.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що бюджет держпрограми "Доступні ліки" буде збільшено до 750 млн гривень.