ua en ru

У Кабміні розповіли про ефект від введення в уряді інституту держсекретаря

У Кабміні розповіли про ефект від введення в уряді інституту держсекретаря Фото: Володимир Бондаренко (youtube.com/5 канал)

У Кабміні вважають, що держсекретарі є суттєвою допомогою міністрам

Українські міністри отримали більше часу для формування своєї політики після того, як в Україні запровадили інститут державного секретаря. Про це в інтерв'ю агентству "Укрінформ" заявив державний секретар Кабінету міністрів України Володимир Бондаренко.

"Уже півроку я обіймаю посаду держсекретаря Кабміну. Можу стверджувати, що це суттєва допомога міністрам, адже частину функцій, пов'язаних з формальною підготовкою та оформленням рішень, їх узгодження з іншими відомствами, вони передали держсекретарям. Ми відповідаємо за дотримання регламенту, відповідно до законодавчих вимог готуємо проекти документів, які реалізують політику, сформовану міністром. Думаю, міністри відчули певне полегшення від того, що частина їхнього часу вивільнилася саме для формування політики, напрацювання якихось ідей", - сказав Бондаренко.

Він зазначив, що державного секретаря нема в Міністерстві охорони здоров'я, а в Міністерстві енергетики на цій посаді є виконувач обов'язків.

Нагадаємо, Бондаренко був офіційно призначеним на посаду держсекретаря Кабміну наприкінці грудня 2016 року.