ua en ru

У Кабміні пропонують зобов'язати всіх суб'єктів господарювання встановити платіжні термінали

У Кабміні пропонують зобов'язати всіх суб'єктів господарювання встановити платіжні термінали Фото: Кабінет міністрів України (РБК-Україна)

Крім того, окремих суб’єктів господарювання можуть зобов'язати здійснювати розрахунки виключно у безготівковій формі

У Кабінеті міністрів України пропонують зобов'язати всіх суб'єктів господарювання встановити платіжні термінали. Про це свідчить відповідний проект постанови уряду, розміщений на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Так, у Кабміні розробили проект постанови "Про затвердження вимог до суб’єктів господарювання щодо приймання електронних платіжних засобів в оплату за продані ними товари (надані послуги)".

"Установити, що суб’єкти господарювання, які здійснюють продаж товарів (надання послуг), включаючи товари (послуги), реалізація яких здійснюється дистанційним способом (суб’єкти господарювання), зобов’язані забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків за продані ними товари (надані послуги) з використанням електронних платіжних засобів за допомогою платіжних пристроїв та/або сервісів", - йдеться у документі.

Як зазначається, відповідну норму для платників податку на загальній системі оподаткування, а також суб’єктів господарювання (платників єдиного податку четвертої групи) пропонується запровадити до 1 липня 2018 року.

Для платників єдиного податку другої і третьої груп з торговельною площею понад 20 кв. метрів, які здійснюють господарську діяльність у населених пунктах, що мають статус міста, таку норму пропонують запровадити до 1 січня 2019 року.

Крім того, для суб'єктів господарювання - платників єдиного податку другої і третьої груп з торговельною площею до 20 кв. метрів, які здійснюють господарську діяльність у населених пунктах, що мають статус міста, та ті, які здійснюють господарську діяльність у населених пунктах, що не мають статусу міста таку норму пропонують запровадити до 1 липня 2019 року, а для платників єдиного податку першої групи - до 1 січня 2020 року.

Також, відповідно до проекту постанови, суб’єктів господарювання планують зобов’язати здійснювати розрахунки за продані товари (надані послуги) понад встановлену Національним банком граничну суму розрахунків готівкою для фізичних осіб виключно у безготівковій формі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство фінансів розглядає можливість введення в Україні цифрових реєстраторів розрахункових операцій (РРО).