ua en ru

У Кабміні з'явиться уповноважений з питань гендерної політики

У Кабміні з'явиться уповноважений з питань гендерної політики Фото: Іванна Климпуш-Цинцадзе представила проект постанови (nato.int)

Уряд схвалив відповідну постанову

Кабінет Міністрів України схвалив проект постанови "Про урядового уповноваженого з питань гендерної політики". Відповідне рішення було прийнято сьогодні на засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Це є якимсь таким прощанням з колоніальним спадком, і хочу підкреслити, що мова не йде про "жіночому питанні", а мова йде про питання стабільності і безпеки розвитку як суспільства, так і держави", - заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

У свою чергу міністр юстиції Павло Петренко зазначив, що урядовий уповноважений повинен забезпечувати гендерну рівність на загальнодержавному рівні.

Зазначимо, згідно з документами, наявними в розпорядженні РБК-Україна, посада уповноваженого з питань гендерної політики, а також його апарат з'являться в структурі секретаріату Кабміну. Всього граничну чисельність працівників секретаріату планується збільшити з 643 до 648, отже, гендерною політикою в уряді займатиметься 5 осіб.

Нагадаємо, як раніше повідомляло РБК-Україна, в положенні про урядового уповноваженого вказується, що на нього буде покладено обов'язок забезпечення повноважень Кабміну у сфері забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у всіх сферах життя.

До завданнь уповноваженого серед іншого входять:

  • координація зусиль різних міністерств та державних органів, спрямованих на забезпечення рівних прав жінок і чоловіків;
  • моніторинг актів Кабміну на предмет дотримання принципів гендерної рівності;
  • взаємодія з громадянським суспільством з питань рівноправності чоловіків і жінок.