ua en ru

У Кабміні доручили відновити авіасполучення з Узбекистаном

У Кабміні доручили відновити авіасполучення з Узбекистаном Фото: в Україні хочуть відновити авіарейси в Узбекистан

Понад 100 тис. українців проживають в Узбекистані

Віце-прем'єр-міністр України Валерій Вощевський доручив МІУ, МЗС і Державіаслужбі відновити авіасполучення з Узбекистаном. Відповідне рішення прийнято за результатами оперативної наради в Кабміні, передає прес-служба Вощевського.

Зазначимо, раніше рейси виконувалися авіакомпаніями МАУ і "Узбекистон хавойоллари" з частотою 1 рейс на тиждень. Однак, Державіаслужба України скасувала дозвіл "Узбекистон хавойоллари" на виконання польотів в Україну, у відповідь Узбекистан скасував дозволи на польоти української авіакомпанії.

За словами заступника голови МІУ Володимира Шульмейстера, проблема перебуває в комерційній площині, яку повинні між собою вирішити авіаперевізники обох країн. Вже на цьому тижні відбудеться зустріч з послом Узбекистану Алішером Абдуалієвим з метою відновлення авіасполучення.

Повідомляється, що сьогодні в Узбекистані проживають 110 тис. етнічних українців, а в Україні працюють понад 25 тис. вихідців з Узбекистану. Крім того, Україна є восьмим найбільшим зовнішньоторговельним партнером Узбекистану, на її частку припадає близько 6% усього товарообігу республіки.

Нагадаємо, Узбекистан з 1 липня ввела додаткові мита на імпорт української продукції.