ua en ru

У Кабміні обіцяють до Нового року виплатити пенсії за січень

У Кабміні обіцяють до Нового року виплатити пенсії за січень Фото: українці можуть отримати пенсії за січень 2017 вже в грудні 2016

Відповідне доручення Пенсійному фонду дав Розенко

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко доручив пенсійному фонду в найкоротші терміни перерахувати пенсії українців. Про це повідомляє Урядовий портал.

Як йдеться у повідомленні, таке доручення Розенко дав у зв'язку з підвищенням розміру мінімальної пенсії з 1 січня 2017 року.

"Ми маємо достатні можливості для того, щоб з 1 грудня 2016 забезпечити підвищення прожиткового мінімуму і мінімальної пенсії на 10%. Тому завдання перед Пенсійним фондом стоїть в найкоротші терміни забезпечити всі необхідні перерахунки", - сказав він.

Міністр не виключив, що громадяни, які повинні отримати пенсію на початку січня 2017 року, отримають її в кінці грудня 2016 року.

"Я не виключаю, що пенсійні виплати, які ми повинні забезпечити в січні 2017 року, ми будемо здійснювати до Нового року", - зазначив чиновник, підкресливши, що для цього є весь необхідний ресурс.

Крім того, Розенко повідомив, що в цьому році борг Пенсійного фонду перед Держказначейством скоротився майже на 2,5 млрд гривень, що свідчить про те, що уряд не бере позики у держказначейства, а навпаки погашає заборгованості минулих років.

Нагадаємо, раніше Гройсман анонсував підвищення соцстандартів на 10% з 1 грудня.