ua en ru

У Кабміні назвали причини заборгованості з виплати зарплат

У Кабміні назвали причини заборгованості з виплати зарплат Фото: Кабінет міністрів (kmu.gov.ua)

Станом на 1 жовтня найбільший обсяг заборгованості зафіксовано у промисловості

У Кабінеті міністрів України заявили, що головна причина росту боргів з виплати заробітних плат - наслідки зимової блокади регіону, яка зумовила втрату 1% росту ВВП держави в цілому. Про це свідчать дані Державної служби статистики України, передає прес-служба Кабміну.

Так, станом на 1 жовтня найбільший обсяг заборгованості (77,6% загального обсягу боргів) зафіксовано в промисловості, натомість 31,7% цього обсягу припадає на Донецьку область і 14,5% – на Луганську. Загальна сума заборгованості по країні становить 2,47 млрд гривень.

Разом з тим динаміку зниження заборгованості демонструють Житомирська, Закарпатська, Львівська, Херсонська, Харківська області.

"По низці інших областей, де зафіксований ріст боргів на економічно активних підприємствах, спостерігається тренд фізичного зростання кількості підприємств боржників. Ріст боргів із зарплати по кожному з таких підприємств – незначний, втім статистично він впливає на відсотковий показник загального росту заборгованості", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, раніше генеральний директор Комітету виборців України (КВУ) Олексій Кошель заявив, що підвищення мінімальної заробітної плати фактично підвищило поріг використання легального підкупу виборців кандидатами.