ua en ru

У Кабміні назвали перелік пріоритетних євроінтеграційних законопроектів

У Кабміні назвали перелік пріоритетних євроінтеграційних законопроектів Фото: Іванна Климпуш-Цинцадзе (kmu.gov.ua)

Пріоритетним напрямом є ухвалення законодавства, що має знизити кількість ДТП

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе назвала перелік пріоритетних євроінтеграційних законопроектів, які перебувають на розгляді Верховної Ради України, повідомляє "Урядовий портал".

Так, до вказаного переліку належить 35 законопроектів, що регулюють питання у сфері: транспорт і безпека перевезень, бухгалтерський облік та міжнародні стандарти фінансової звітності, охорона навколишнього середовища, митна політика, енергетика та енергоефективність, соціальна політика та охорону здоров’я, електронна торгівля, тощо.

Зокрема, законопроект про електронні довірчі послуги, за словами Климпуш-Цинцадзе, покликаний зробити електронні транзакції більш захищеними і наблизить Україну до Єдиного цифрового ринку ЄС.

"Пріоритетним напрямом є ухвалення законодавства, що має знизити кількість ДТП на дорогах. Тому невідкладними є революційні норми, передбачені в законопроекті №4683 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері автомобільного транспорту з метою приведення їх у відповідність до актів ЄС". Документ передбачає використання реєструвального обладнання на автотранспорті, запровадження спільних з країнами ЄС правил щодо часу керування, перерв і періодів відпочинку водіїв, обладнання обмежувачами швидкості автобусів і вантажівок", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сьогодні, 5 вересня 2017 року, глава парламенту Андрій Парубій оголосив, що Верховна Рада відкрила сьому сесію.