ua en ru

У Кабміні назвали області-аутсайдери зі створення опорних шкіл

У Кабміні назвали області-аутсайдери зі створення опорних шкіл Ілюстративне фото: школа (УНІАН)

На сьогодні в Україні вже є 504 опорні школи

Закарпатська область за півтора року не створила жодної опорної школи у рамках об'єднання територіальних громад (ОТГ). Про це повідомив віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, передає "Урядовий портал"

За його словами, всього створено 367 опорних шкіл. На сьогодні в Україні вже є 504 опорні школи, до яких доєднано 970 філій.

"Аутсайдером є Закарпатська область, де не створено жодної опорної школи. Дуже повільно йде процес у Івано-Франківській, Миколаївській, Черкаській областях - тут всього 6-7 опорних шкіл на область. Тому я ще раз звертаюсь до громад… Це якість освіти і результати ЗНО в першу чергу дітей, які проживають у ваших громадах", - підкреслив Зубко.

Також він назвав у цьому процесі області-лідери. Так, найбільше опорних шкіл створено у Кіровоградській області - 66, Львівській - 44, Житомирській - 36, Київській - 34 та Чернігівській - 30 - областях.

У Кабміні назвали області-аутсайдери зі створення опорних шкілФото: карта створення опорних шкіл (mon.gov.ua)

Зазначимо, що створення опорних шкіл відбувається у рамках процесу децентралізації. Так, під час утворення об'єднаної територіальної громади також утворюється опорна школа. Таким чином у Міністерстві освіти ы науки України відбувається раціональний розподіл коштів на школи та реформування освітньої системи.

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки виділило 1 млрд гривень для переобладнання початкових шкіл.