ua en ru

У Кабміні не виключили, що частина коштів на "Доступні ліки" надійде з інших програм

У Кабміні не виключили, що частина коштів на "Доступні ліки" надійде з інших програм Фото: Павло Розенко

Розенко доручив Мінфіну опрацювати потребу в коштах

Віце-прем'єр України Павло Розенко доручив Міністерству фінансів передбачити у проекті змін до держбюджету збільшення фінансування програми "Доступні ліки" і кошти для виплати компенсації заощаджених житлових субсидій. Про це він заявив сьогодні в ході селекторної наради, передає кореспондент РБК-Україна.

"З програмою "Доступні ліки" нам необхідно узагальнити відповідні цифри, які будуть передані з областей, і я не виключаю, що в тих змінах до держбюджету, які ми будемо найближчим часом подавати до Верховної Ради, нам необхідно буде збільшити відповідні кошти на компенсацію системи субсидій, враховуючи нову програму монетизації", - сказав він

За його словами, з цієї причини він доручив Мінфіну разом з областями, згідно отриманих даних, опрацювати питання щодо додаткової потреби в коштах. Розенко не виключив, що частина коштів на ці потреби можна буде перерозподілити з інших бюджетних програм.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, що бюджет розпочатої у квітні поточного року державної програми "Доступні ліки", яка передбачає забезпечення препаратами хворих астмою, діабетом і серцево-судинними захворюваннями, буде збільшено до 750 млн гривень.