ua en ru

У Кабміні пропонують скасувати нові правила надання субсидій

У Кабміні пропонують скасувати нові правила надання субсидій Фото: Павло Розенко (РБК-Україна)

Розенко впевнений, що нові правила вдарять по багатьом одержувачам субсидій

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко виступає за скасування або істотне коригування нових правил надання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг.
Про це він заявив в коментарі РБК-Україна.

"Те, що це вдарить по людях - факт. Крім ускладнення доступу до системи субсидій, істотно скорочено норми за розрахунками субсидій, що торкнеться понад 60% людей. Саме тому я голосував проти цих змін", - повідомив Розенко.

Він додав, що зміни до програми надання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг необхідно скасувати або істотно відкоригувати.

"Тому я буду домагатися скасування зазначеного рішення уряду або, щонайменше, істотного його коригування", - заявив Розенко.

Нагадаємо, в кінці квітня Кабмін змінив правила оформлення житлових субсидій. Пільги на оплату комунальних послуг можуть урізати або зовсім позбавити громадян, які приховують свої реальні доходи і надають недостовірну інформацію про склад сім'ї. У зоні ризику опинилися безробітні українці, трудові мігранти, власники великої по площі нерухомості та автомобілів, термін випуску яких не перевищує п'яти років.