ua en ru

У Кабміні анонсували п'ять "цифрових рішень" для боротьби з пандемією

У Кабміні анонсували п'ять "цифрових рішень" для боротьби з пандемією Фото: Денис Шмигаль (Віталій Носач/РБК-Україна)
Автор: Юлия Струк

Глава уряду Денис Шмигаль представив п'ять основних цифрових рішень, спрямованих на боротьбу з COVID-19. Вони незабаром почнуть діяти.

Про це він розповів у ході свого звіту у Верховній раді.

Йдеться про цифровізацію і централізацію збору інформації про факти, підозри і випадки інфекційних захворювань; вдосконалення мобільного додатка "Дій вдома" з використанням автоматичних штрафів за порушення режиму самоізоляції.

Також планується запуск електронного рецепта на ліки, антибіотики і розширення програми "Доступні ліки" на антибіотики, необхідні для боротьби з COVID-19;

Очікується і впровадження електронного напрямку на ПЛР, що дозволить відстежувати черги і не створювати їх у режимі реального часу; а також QR-коди для публічних місць, які централізовано генерують і розміщують самі заклади.

Нагадаємо, Шмигаль заявив, що в уряді зараз не бачать необхідності розгортати мобільні госпіталі, проте підготовка до їх розгортання ведеться.

Як писало РБК-Україна, в Кабміні заявили, що вісім мільйонів доз вакцини проти коронавірусу Україна зможе отримати вже в другому кварталі наступного року.