ua en ru

Кабмін виділив зі стабфонду 20 млн грн на придбання літаків Ан-140.

Кабінет міністрів виділив Міністерству транспорту та зв'язку на безповоротній основі 20 млн грн за рахунок нерозподілених коштів стабілізаційного фонду, що надійшли від цільового розміщення державних цінних паперів, приватизації державного майна та з інших джерел, передбачених законом України "Про Державний бюджет України на 2009 рік", зі спрямуванням їх на придбання літаків Ан-140. Про це йдеться в урядовій постанові від 2 грудня 2009 р. № 1363 "Про внесення змін до постанови Кабінету міністрів від 21 жовтня 2009 р. № 1244".

Уряд доручив Мінтрансзв'язку забезпечити погодження розподілу нерозподілених коштів стабфонду, зазначених у цій постанові, з комітетами Верховної Ради з питань фінансів і банківської діяльності та з питань бюджету.

Державному казначейству доручено перерахувати кошти, виділені згідно із постановою.

Нагадаємо, у постанові Кабінету міністрів від 21 жовтня 2009 р. № 1244 передбачалося перерозподілити 20 млн грн зі стабфонду і спрямувати на закупівлю літаків Ан-140 за рахунок зменшення обсягу видатків, передбачених Законом України "Про Державний бюджет України на 2009 рік" за програмою реалізації державної цільової програми підготовки та проведення Євро-2012. Цією програмою серед іншого передбачалося будівництво залізнично-автомобільного мосту через Дніпро в Києві на суму 650 млн грн, а також будівництво метрополітенів у Дніпропетровську, Донецьку, Києві та Харкові.