ua en ru

Кабмін вніс зміни до положення про аукціони з продажу нафти, газового конденсату, газу та вугілля.

Кабінет міністрів України вніс зміни до Положення про організацію та проведення аукціонів з продажу нафти, газового конденсату, природного, скрапленого газу та вугілля. Відповідна постанова від 11 лютого 2010 р. №221 опублікована сьогодні в газеті "Урядовий кур'єр".

Згідно документу, рівень стартової ціни за кожною заявкою на спеціалізованих аукціонах з продажу скрапленого газу для потреб населення визначається продавцем на рівні ціни, яка склалась за результатами аукціонного торгу на попередньому спеціалізованому аукціоні з продажу скрапленого газу для потреб населення з однаковими якісними характеристиками і базисними умовами поставки, або на рівні середньозважених цін попередньої аукціонної сесії, розрахованих за групами продукції з однаковими базисними умовами поставки та якісними характеристиками.
Покупець - учасник спеціалізованого аукціону з продажу скрапленого газу для потреб населення має право подати заявку на участь у спеціалізованому аукціоні з визначенням обсягу місячного споживання скрапленого газу, необхідного для повного задоволення потреб населення регіону, якому він постачає скраплений газ, відповідно до обсягів потреби скрапленого газу, зазначених у довідці, яку покупець подає комітету.

Крім того, постановою від 17 лютого 2010 р. №222 уряд установив, що Положення про запровадження аукціонів з продажу нафти, газового конденсату, природного, скрапленого газу та вугілля застосовується до угод, пов'язаних з реалізацією видобутих і вироблених на території України нафти, газового конденсату, природного, скрапленого газу та вугілля, крім, в тому числі, газового конденсату, видобутого державним акціонерним товариством "Чорноморнафтогаз" Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" у 2010 р., що реалізується в обсязі 6 тис. т щомісяця її дочірній компанії "Укргазвидобування" на підставі прямих договорів за економічно обґрунтованою ціною для подальшої цільової переробки з рівнем рентабельності 5% Шебелинським відділенням з переробки газового конденсату та нафти з метою забезпечення нафтопродуктами державного акціонерного товариства "Чорноморнафтогаз" (для власних потреб) та сільськогосподарських товаровиробників.