ua en ru

Кабмін затвердив план заходів щодо усунення недоліків, які призводять до невиконання рішення судів.

Кабмін України затвердив план заходів щодо усунення недоліків, які призводять до невиконання рішення судів. Про це йдеться у розпорядженні Кабміну України № 222-р від 11 лютого 2010 р.

Зокрема, Мінфін і Мін'юст України до березня 2010 р. мають розробити та подати Кабміну законопроекти про порядок виконання рішень національних судів, відповідачем за якими є держава, органи державної влади, державні установи та організації, органи місцевого самоврядування, а також підприємства, на які поширюється дія закону України "Про введення мораторію на примусову реалізацію майна"; про захист прав кредиторів під час ліквідації державних та комунальних підприємств, а також підприємств, на які поширюється дія Закону України "Про введення мораторію на примусову реалізацію майна".
Мінфін та Мін'юст України до III кварталу повинні передбачити під час підготовки проекту державного бюджету України на 2011 р. кошти для фінансування видатків, пов'язаних з виконанням рішень національних судів, за якими боржником є держава, органи державної влади, державні установи та організації, а також підприємства, на які поширюється дія закону України "Про введення мораторію на примусову реалізацію майна".
Міністерства повинні у лютому 2010 р. підготувати та подати Мінфіну інформацію про суми заборгованості відповідно до рішень судів органів державної влади, державних установ та організацій; підприємств, у статутних фондах яких частка держави становить не менш як 25%; підприємств, включених до Реєстру підприємств паливно-енергетичного комплексу, які беруть участь у процедурі погашення заборгованості.
Мінпраці та інші органи центральної виконавчої влади повинні у лютому 2010 р. подати Кабміну України інформацію про суму коштів, необхідну для щорічного здійснення соціальних виплат, право на отримання яких гарантовано законодавством, та обсяг заборгованості держави з таких виплат.