ua en ru

Кабмін України прийняв комплексну постанову про запобігання розповсюдження інфекції на території України.

Кабмін України в ході свого позачергового засідання прийняв комплексну постанову про запобігання розповсюдження інфекції на території України. Про це на брифінгу заявила прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

Вона наголосила, що основним пунктом у відповідній постанові є необхідність проведення роз'яснювальної роботи з приводу профілактичних заходів для кожної людини. "До таких профілактичних заходів відносяться захисні медичні маски, якими ми повністю забезпечуємо Україну. Частина підготовлена нами за літній період, частина завозиться вже зараз в ці хвилини. Всі українські заводи, які можуть виготовляти (маски), отримали такі замовлення, вони виготовлятимуть і забезпечуватимуть всі аптеки індивідуальними засобами захисту", - повідомляє Ю.Тимошенко.
Вона наголосила, що другим пунктом відповідної постанови є заборона проведення масових заходів в наступні три тижні. Крім того, в проекті постанови йдеться про співпрацю Мінохорни здоров'я із ВООЗ відносно того, які вакцини є на сьогодні найбільш ефективними і в якій кількості їх треба пропонувати людям. "В той же час, вакцинація є добровільною процедурою. І найголовніше, що зараз мусять робити люди, це при перших ознаках захворювання - терміново звертатися до лікаря", - підкреслила Ю.Тимошенко.
Вона також додала, що в постанові окремим пунктом зазначено вертикальне підпорядкування Міністерству охорони здоров'я України всіх лікувальних закладів країни, незалежно від форми власності.
Також Ю.Тимошенко закликала не політизувати тему інфекційних захворювань і без паніки відноситися до ситуації, яка склалася.