ua en ru

Кабмін України на своєму засіданні ухвалить постанову про передачу вкладників та активів банку "Надра" до "Родовід банку", - Ю.Тимошенко.

Кабмін України на своєму засіданні ухвалить постанову про передачу вкладників та активів банку "Надра" до "Родовід банку". Про це повідомила сьогодні на початку засідання уряду прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко, передає кореспондент РБК-Україна. "Зараз ми пропонуємо включити до порядку денного і прийняти постанову про те, щоб всі вкладники "Надра" банку разом із активами банку "Надра", які частково забезпечать погашення вкладів, були передані в "Родовід банк" і, щоб до кінця цього року, а вірніше на Новий рік люди мали можливість отримати свої вклади", - наголосила Ю.Тимошенко. За її словами, ця процедура узгоджена зі світовими фінансовими організаціями, із "Родовід банком", та банком "Надра".

Ю.Тимошенко сподівається, що проведенню цієї процедури сприятиме Національний банк України. "Такі банки, як "Надра" мусили не уводити гроші від рефінансування в офшори, а мусили виплачувати депозити своїм вкладникам. І я думаю, що цей злочин обов'язково буде, по-перше, розслідуваний, а по-друге, за нього будуть нести відповідальність після президентської кампанії", - наголосила глава уряду.