ua en ru

Кабмін пролонгував дію постанови про видачу актів на землю за спрощеною процедурою.

Кабмін пролонгував дію постанови про видачу актів на землю за спрощеною процедурою. Про це повідомив на прес-конференції голова Державного комітету земельних ресурсів Олег Кулинич, передає кореспондент РБК-Україна. "Казала Юлія Володимирівна (Тимошенко), що ця спрощена процедура буде пролонгована, щоб мати постійний характер, не створюючи ажіотажу для людей", - наголосив він.

Він зазначив, що прийнято рішення, яке дозволяє одночасно розробляти технічну документацію та приймати рішення про приватизацію земельної ділянки. Він наголосив, що згідно із прийнятим сьогодні рішенням, отримати акт на земділянку можна буде і за правом спадщини.

Він повідомив, що до роботи з видачі актів на землю за спрощеною процедурою долучаються державні підприємства, які входять до сфери управління Міністерства охорони навколишнього природного середовища. Він зазначив, що сьогодні до органів Держкомзему надійшло близько 720 тис. заяв на отримання актів за спрощеною процедурою, 198 тис. бланків актів вже видано.