ua en ru

Кабмін України призначив заступником міністра економіки В.Марухно, - джерело.

Кабінет міністрів України призначив заступником міністра економіки Василя Марухно. Про це РБК-Україна повідомило джерело в Міністерстві економіки.

"Вчора, 5 травня, прем'єр Микола Азаров підписав відповідний наказ. В.Марухно буде виконувати обов'язки заступника міністра економіки, замість звільненого раніше Юрія Вітренка", - повідомило джерело. Воно також уточнило, що Ю.Вітренко наразі знаходиться у відпустці "до середини червня", після чого буде остаточно звільнений з посади заступника міністра економіки.

Крім цього, за даними джерела, 5 травня М.Азаров за поданням міністра економіки Василя Цушка, підписав наказ про звільнення заступника голови департаменту державних закупівель Мінекономіки Вікторії Сухової, чиновника цього ж департаменту Андрія Мовчана, а також голови Національного агентства України з питань акредитації (підпорядковане Мінекономіки) Миколу Товстановського.

За даними джерела, цих трьох посадовців, а також Ю.Вітренка, свого часу було призначено на відповідні посади за протекцією народного депутата Антона Яценка, який за часів існування Тендерної палати України, був її віце-президентом.

За даними джерела, міністр економіки В.Цушко ініціював термінове звільнення згаданих осіб з займаних посад після того, як 4 травня 2010 р. відбулася зустріч В.Цушка з А.Яценком. Під час цієї зустрічі, за словами джерела, між В.Цушком та А.Яценком виникла сварка, яка завершилася бійкою.

Сам А.Яценко конфлікт і участь у бійці з В.Цушко заперечує. Як повідомив А.Яценко, у нього "не було зустрічі з В.Цушком 4 травня". "Я з ним не зустрічався вже півтора тижні. Я знаходжуся в опозиції до чинного уряду і не можу впливати на будь-які призначення", - запевнив А.Яценко.