ua en ru

Кабмін видав розпорядження про проведення додаткової емісії акцій "Укргідроенерго".

Кабінет міністрів України погодився з пропозицією Міністерства палива та енергетики щодо прийняття НАК "Енергетична компанія України" рішення про проведення додаткової емісії акцій ВАТ "Укргідроенерго". Відповідне розпорядження від 2 грудня 2009 р. №1457-р опубліковане на офіційному сайті уряду.

Додаткова емісія проводиться шляхом додаткового випуску та закритого (приватного) розміщення акцій товариства номінальною вартістю 10 грн в обсязі, що дорівнює вартості державного майна, переданого на баланс товариства відповідно до розпорядження Кабінету міністрів України від 10 грудня 2008 р. №1595. Придбання і оплата додатково випущених акцій товариства здійснюється Міністерством палива та енергетики як внесок державного майна за ринковою вартістю.

Фондові державного майна доручено забезпечити в установленому порядку здійснення заходів щодо визначення ринкової вартості державного майна, що вноситься до статутного капіталу товариства.

Міністерству палива та енергетики у зв'язку з проведенням додаткової емісії акцій та збільшенням статутного капіталу товариства доручено вжити заходів для збільшення статутного капіталу НАК "Енергетична компанія України" з урахуванням внеску держави в особі зазначеного міністерства у вигляді додатково випущених акцій товариства.

Розпорядженням від 10 грудня 2008 р. №1595-р уряд України погодився з пропозицією Мінпаливенерго щодо передачі державного майна, створеного за рахунок державних коштів, що виділялися для будівництва Дністровської ГАЕС, з балансу ВАТ "Дністровська ГАЕС" на баланс ВАТ "Укргідроенерго".