ua en ru

Кабмін займеться японським кредитом для Бортницької станції на наступному засіданні

На наступному засіданні Кабінету міністрів можуть бути прийняті всі рішення, необхідні для отримання коштів з Японії для Бортницької станції аерації. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Уряд Японії зараз чекає від нас рішення. 1 квітня розпочинається новий фінансовий рік у Японії. 1 квітня - це практично остання межа, після якої уряд Японії не зможе прийняти таке рішення", - зазначив Зубко.

За його словами, практично всі рішення про виділення коштів 85 млн (грн. - ред.), які підуть безпосередньо у якості субвенції місцевому самоврядуванню, прийняті на урядовому комітеті.

Нагадаємо, на початку березня Кабінет міністрів виділив 80 млн грн на документацію щодо Бортницької станції аерації.

"На жаль, ми зараз не отримуємо належного сприяння з боку Міністерства екології, але Міністерство фінансів має вже зараз доопрацювати всі проекти рішень, і на наступному засіданні Кабінету міністрів, я вважаю, ми маємо можливість повністю рішення прийняти для того, щоб уряд Японії виділив гроші для міста Києва", - зазначив Зубко.

Як повідомлялося в лютому, японські експерти мають намір найближчим часом оприлюднити звіт щодо комплексної реконструкції очисних споруд Бортницької станції аерації.

Кредит від уряду Японії на реконструкцію Бортницької станції аерації складає 1,1 млрд дол. (на 40 років під 0,1%).