ua en ru

Кабмін може завтра виділити кошти на відновлення Сватове

Кабмін може завтра виділити кошти на відновлення Сватове Фото: Геннадій Зубко

Спершу Кабмін виділить гроші на відновлення соціальних об'єктів, а вже потім на компенсацію населенню

Кабінет міністрів України може завтра, 4 листопада, на засіданні виділити коштів на відновлення інфраструктури в Сватове Луганської області. Про це сьогодні журналістам повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Завтра ми очікуємо, що будуть виділені ще три будівельні компанії з Харкова і Києва, які приєднуватися до роботи в першу чергу за соціальним об'єктам, і я вважаю, що завтра на уряді саме за інформацією, яку сьогодні обробляють експерти, оскільки нам потрібно отримати запит від обласної військово-цивільної адміністрації Луганської області, цей запит, скільки коштів необхідно першочергово", - сказав він.

Зараз, за словами Зубка, оглянуто близько 55% житлового сектору у Сватове.

"Я вважаю, що завтра ми приймемо першочергове рішення, щодо виділення з резервних коштів на соціальні об'єкти, а вже наступним етапом ми будемо виділяти саме на компенсацію, частково з тим руйнувань, які є", - зазначив міністр.

Міністр додав, що експертна група по нанесених пошкоджень приватних будинків та багатоповерхівок продовжує роботу.

Нагадаємо, 29 жовтня близько 19:45 на території складу боєприпасів об'єднаного польового складу Збройних Сил України в Сватове Луганської області сталася пожежа, з-за якого почали вибухати снаряди і розлітатися по місту. В результаті вибухів загинуло чотири людини, ще 14 осіб постраждали. В результаті вибухів і локальних пожеж в Сватове були пошкоджені десятки житлових будинків.

Зазначимо, з обласного бюджету на ліквідацію наслідків в Сватове вже було виділено в цілому 14 млн грн.