ua en ru

Кабмін завтра розгляне зміни до закону про вилучення майна в умовах воєнного положення

Кабмін завтра розгляне зміни до закону про вилучення майна в умовах воєнного положення Фото: Кубів представить Кабміну зміни в закон про вилучення майна при воєнному стані

Доповідачем з проекту закону буде Степан Кубів

Кабінет міністрів України завтра розгляне проект закону "Про внесення змін до Закону України "Про передачу, примусове відчуження або вилучення майна в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану". Про це свідчить порядок денний, опублікований на урядовому порталі.

Відзначається, що доповідачем по проекту закону буде перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.

"Метою законопроекту є вдосконалення законодавчого регулювання механізму передачі, примусового відчуження або вилучення майна в умовах правового режиму воєнного стану... Прийняття закону дозволить створити нормативно-правову базу для здійснення заходів правового режиму воєнного стану в разі його введення", - йдеться в пояснювальній записці до проекту закону.

При цьому підкреслюється, що реалізація закону не потребуватиме додаткових фінансових витрат з держбюджету.

Крім того, завтра в ході засідання Кабмін розгляне проект указу президента "Про внесення змін до Положення про головний орган військового управління Національної гвардії України" та проект постанови з питання фінансування у 2016 році виконання Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2013-2017 роки .

Також уряд розгляне зміни до порядку призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива і внесення змін до порядку надання статусу учасника бойових дій учасникам антитерористичної операції (АТО).

Нагадаємо, в серпні президент України Петро Порошенко в черговий раз пообіцяв мобілізацію і військовий стан у разі загострення ситуації на Донбасі.