ua en ru

Кабмін завтра планує схвалити стратегію модернізації ПФУ на період до 2020

Кабмін завтра планує схвалити стратегію модернізації ПФУ на період до 2020 Фото: Кабінет міністрів України

Доповідачем по стратегії буде міністр соцполітики Андрій Рева

Кабінет міністрів України в ході завтрашнього засідання планує розглянути проект розпорядження "Про схвалення Стратегії модернізації та розвитку Пенсійного фонду України на період до 2020 року", текст якого є в розпорядженні РБК-Україна.

Так, доповідачем по стратегії буде міністр соціальної політики Андрій Рева.

Зокрема, проект акта розроблено з метою визначення пріоритетних завдань з модернізації та розвитку ПФУ до 2020 року з урахуванням європейських стандартів і використанням новітніх технологій.

Документом пропонується модернізація відомства за такими напрямами: підвищення продуктивності та якості обслуговування у сфері пенсійного забезпечення; вдосконалення системи управління фінансовими ресурсами ПФУ; запровадження новітніх технологій адміністрування пенсійної системи, зміцнення та модернізація її інформаційних ресурсів і технічної бази, підвищення ефективності системи управління; перехід на електронний документообіг та підвищення рівня довіри населення до фонду та його службових осіб.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко раніше анонсував, що розмір мінімальної пенсії в Україні з 1 грудня 2016 року зросте на 10%.