ua en ru

Кабмін України замінив дозволи на десять видів робіт у сфері нагляду за охороною праці деклараціями

Кабмін замінив дозволи на десять видів робіт у сфері нагляду за охороною праці деклараціями, повідомляє прес-служба Держкомпідприємництва.

Урядова постанова дозволить виконувати десять видів робіт у сфері нагляду за охороною праці та будівництва на підставі декларації, а не дозволів.

Дана постанова передбачає, що підприємцю для відкриття власного бізнесу достатньо буде відправити у дозвільний центр заповнену декларацію про відповідність своєї матеріально-технічної бази нормативним вимогам. Документ урядовці ухвалили одностайно. Постанова Кабміну також погоджена Міжнародною фінансовою корпорацією.

Ухваленою постановою «Про затвердження переліку певних дій щодо провадження господарської діяльності або видів господарської діяльності, право на вчинення яких набувається на підставі декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства» передбачено, що на підставі декларації можна:

- здійснювати контроль за якістю зварних з'єднань;

- здійснювати радіологічний (дозиметричний) і піротехнічний контроль;

- виготовляти та випробовувати вантажозахватні пристрої (стропи, траверси, грейфери);

- експлуатувати і ремонтувати водозбірні споруди;

- продавлювати тунельні конструкції під будинками, спорудами, магістралями і водоймищами;

- проводити роботи із застосуванням піротехнічних виробів;

- експлуатувати, обслуговувати та ремонтувати технологічне устаткування харчової, переробної, поліграфічної, легкої та текстильної промисловості;

- проводити ремонтні, монтажні, будівельні та інші роботи, що виконуються на висоті більше, ніж 1,3 метра;

- проводити навчання з охорони праці, професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації працівників, які залучаються до виконання робіт підвищеної небезпеки;

- проводити технічне переоснащення виробничих потужностей.