ua en ru

Кабмін заклав у проект бюджету-2016 прогноз зростання ВВП 2%, інфляції 12%

Кабмін заклав у проект бюджету-2016 прогноз зростання ВВП 2%, інфляції 12% Фото: прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Прогноз заснований на успішній реалізації економічної програми спільно з МВФ

Кабінет міністрів України прогнозує зростання внутрішнього валового продукту (ВВП) України в обсязі 2% та рівень інфляції у розмірі 12% на 2016 рік. Про це йдеться в пояснювальній записці до проекту закону України "Про Державний бюджет України на 2016 рік", який сьогодні був внесений у Раду.

"Основою для розрахунку показників проекту державного бюджету на 2016 рік був обраний сценарій 1 макроекономічного прогнозу, який передбачає зростання реального ВВП на 2 відсотка, збільшення номінального ВВП до 2262,0 млрд гривень, індекс споживчих цін (грудень до грудня попереднього року) прогнозується на рівні 112 відсотків, індекс цін виробників (грудень до грудня попереднього року) - 110,4 відсотка", - йдеться в повідомленні.

Прогноз заснований на факторах позитивного впливу успішної реалізації економічної програми, яку буде впроваджувати Кабмін за підтримки МВФ та інших міжнародних партнерів, а також досягнення макроекономічної стабільності.

"Економічний розвиток України відбуватиметься в умовах поглиблення співробітництва з Європейським союзом, що також зробить свій позитивний вплив на розвиток як окремих секторів економіки, так і економіки в цілому", - наголошується в документі.

Крім того, в документі представлений другий, більш песимістичний сценарій на 2016 рік. Згідно йому, відновлення економічного зростання може зайняти більше часу й виявитися менш вираженим через наявні негативні наслідки конфлікту на сході країни, а також ризиків у фінансовій сфері.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що в 2016 році реально досягти зростання ВВП України в 2%.