ua en ru

Кабмін виділяє 7 млн грн на евакуацію українців з Непалу

Кабмін виділяє 7 млн грн на евакуацію українців з Непалу Фото: українці в Непалі

Літак вже готовий до вильоту

Кабінет міністрів України виділяє 7 млн грн на евакуацію українців з Непалу, де 25 квітня стався землетрус. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сьогодні, 29 квітня, під час засідання Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Постановою уряду виділяється 7 млн грн для транспортування українців з Непалу", - заявив Яценюк.

Як заявив виконуючий обов'язки голови ДержНС Зорян Шкіряк сьогодні під час засідання Кабінету міністрів України літак вже готовий до вильоту.

"Борт Іл-76 Міністерства оборони готовий до вильоту, наразі відбулося завантаження всім необхідним, підрозділи ДержНС, зокрема психологи, рятувальники та лікарі медицини катастроф знаходяться на борту. Враховуючи прийняття урядом рішення, ми готові до відльоту", - сказав Шкіряк.

Зокрема, Кабмін оприлюднив розпорядження № 409-р "Про виділення коштів для здійснення невідкладної евакуації громадян України з території Федеративної Демократичної Республіки Непал".

"Виділити Міністерству закордонних справ 360 тис. гривень, Міністерству оборони 6750 тис. гривень, Міністерству внутрішніх справ (Державної служби з надзвичайних ситуацій) 280,65 тис. гривень для здійснення невідкладної евакуації громадян України з території Федеративної Демократичної Республіки Непал, в тому числі для відшкодування витрат, пов'язаних із здійсненням евакуації", - йдеться в документі.

Нагадаємо, за даними Міністерства закордонних справ України, у Непалі знаходяться 196 громадян України.