ua en ru

Кабмін виділяє 1 млрд гривень допомоги об'єднаним територіальним громадам

Кабмін виділяє 1 млрд гривень допомоги об'єднаним територіальним громадам Фото: Кабмін виділяє 1 млрд гривень допомоги об'єднаним територіальним громадам

Яценюк повідомив, що перший етап об'єднання територіальних громад пройшов

Кабінет міністрів України передбачив 1 мільярд гривень на пряму фінансову допомогу об'єднаним територіальним громадам. Про це повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні уряду 16 березня, передає прес-служба Кабміну.

"Таким чином, ті які прийняли добровільне рішення об'єднатися і створити більш спроможну і сильнішу територіальну громаду, - отримають допомогу з бюджету", - заявив Яценюк.

Яценюк зазначив, що після ухвалення законодавства про добровільні об'єднання громад було об'єднано 159 територіальних громад.

"Держава чітко заявила, що добровільне об'єднання ми будемо стимулювати тільки економічними, а не адміністративними чинниками", - нагадав він.

Водночас Яценюк наголосив, що перший етап об'єднання територіальних громад пройшов, і зараз призупинився на 10% від запланованого показника.

Прем'єр звернувся до віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка знайти шлях, як продовжити процес добровільного об'єднання громад.

Нагадаємо, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства пропонує переглянути умови оплати праці працівників, у тому числі керівних, спеціалістів органів місцевого самоврядування об'єднаних територіальних громад і прирівняти їх до відповідних умов працівників і спеціалістів органів місцевого самоврядування міст обласного значення.